späť

Zemiakový prívarok s vločkami

Také trošku retro, s neo nádychom. Je to veľmi jednoduché a veľmi chutné. Skúste aj obmenu so sladkými zemiakmi :)

  1. zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky
  2. v hrnci si na oleji veľmi krátko opečieme nakrájaný zázvor a cesnak, zalejeme vodou a nasypeme zemiaky
  3. pridáme štipku muškátového oriešku, soľ a varíme domäkka
  4. prebytočnú vodu scedíme, ale cca. polovicu si necháme v hrnci
  5. prilejeme rastlinné mlieko, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a roztlačíme
  6. prisypeme vločky a miešame až kým to má mierne hustú, krémovú konzistenciu

500g zemiaky

Zázvor

3 strúčiky cesnak

Muškátový orech, himalájska soľ

2 dcl rastlinné mlieko

Petržlenová vňať

bezlepkové ovsené vločky, alebo ryžové vločky (podľa potreby)

Vynikajúce len tak s chlebíkom, ako príloha, k zeleninovým fašírkam a pod.... dobré žrútstvo :)