späť
Zeleninové Stir-Fry s amaranthom
Krátko a sprudka orestovaná zelenina, ochutená po indicky. Skvelo to doplnil uvarený amaranth. Chrumkali sme k tomu ,,junk,, vypražené cícerové placky, ale určite k tomu pasuje aj basmati ryža...
- amaranth prepláchneme pod horúcou vodou a dáme variť do hrnca s vodou (pomer 1:2)
- zeleninu očistíme, nakrájame a v rozpálenej panvici-woku na kokosáku orestujeme, zelenina by mala zostať chrumkavá :) (My sme mali veľa zeleniny, tak sme restovali na viac krát a sypali do plechu)
- potom na kokosáku opečte krátko koreniny
- keď to pekne rozvoniava, zalejeme mliekom, necháme zovrieť a vylejeme na zeleninu
- osolíme a premiešame
- uvarený amaranth ochutíme sójovkou a primiešame k zelenine
Potrebujete:
zeleninu dľa chuti a dostupnosti, my sme mali mrkvy, cukety, papriky, cibuľu, cesnak.
2-3 dcl kokosové mlieko
koreniny (kurkuma, horčičné semiačko, mletý koriander, rímsky kmín, škorica, masala podľa výberu-my sme mali satvá masala)
čerstvý listový špenát
kokosový olej
tamari sójovka
100g amaranth