späť

Zeleninové Stir-Fry s amaranthom

Krátko a sprudka orestovaná zelenina, ochutená po indicky. Skvelo to doplnil uvarený amaranth. Chrumkali sme k tomu ,,junk,, vypražené cícerové placky, ale určite k tomu pasuje aj basmati ryža...

  1. amaranth prepláchneme pod horúcou vodou a dáme variť do hrnca s vodou (pomer 1:2)
  2. zeleninu očistíme, nakrájame a v rozpálenej panvici-woku na kokosáku orestujeme, zelenina by mala zostať chrumkavá :) (My sme mali veľa zeleniny, tak sme restovali na viac krát a sypali do plechu)
  3. potom na kokosáku opečte krátko koreniny
  4. keď to pekne rozvoniava, zalejeme mliekom, necháme zovrieť a vylejeme na zeleninu
  5. osolíme a premiešame
  6. uvarený amaranth ochutíme sójovkou a primiešame k zelenine

Potrebujete:

zeleninu dľa chuti a dostupnosti, my sme mali mrkvy, cukety, papriky, cibuľu, cesnak.

2-3 dcl kokosové mlieko

koreniny (kurkuma, horčičné semiačko, mletý koriander, rímsky kmín, škorica, masala podľa výberu-my sme mali satvá masala)

čerstvý listový špenát

kokosový olej

tamari sójovka

100g amaranth

PS: Amaranth má špecifickú voňu a chuť tzv. ,,zemitú,, a mierne orieškovú, preto je lepšie ho kombinovať so strukovinami, ryžou, alebo výraznymi koreninami) Veď vyskúšajte a zistíte ako vám vyhovuje ;))