späť
Zeleninové soté v cibuľovej omáčke na hrachovej kaši
Opäť siahodlhý názov, ale jedlo je to jednoduché a chutné. Zelenina ,,Čo dom dal,, zakomponovaná v parádnej cibuľovej omáčke. Naservírovali sme si to na hrachovú kašu s medvedím cesnakom. Poteší všetky chute....
- hrach vopred namočte na pár hodín do vody, zlejte, prepláchnite vodou a uvarte
- kým sa varí, očistite a nakrájajte si cibuľu
- orestujte na panvici s olejom dohneda, pridajte sójovku, balsamico ocot, najemno nastrúhaný zemiak, podlejte vodou a povarte
- potom vymixujte a máte chutnú omáčku
- zeleninu očistite, nakrájajte a vo woku alebo v hrnci krátko orestujte
- podlejte vodou, chvíľu poduste mierne osolte, môžete pridať aj korenie
- zmiešajte s cibuľovou omáčkou a máte to hotovo
- hrach pred koncom varu osolte, uvarte domäkka a roztlačte na kašu
- pridajte nakrájaný medvedí cesnak, premiešajte a môžete nakladať
SOTÉ:
zelenina podľa chuti a dostupnosti: batáty, paprika, brokolica, mrkva, zeler, petržlen, reďkovka, jarná cibuľka
3ks cibuľa
2 pl balsamico ocot
1ks malý zemiak
1pl sójová omáčka
údené tofu, alebo tempeh (podľa chuti)
KAŠA:
200g polený hrach
Himalájska soľ
medvedí cesnak