späť

Zeleninové soté v cibuľovej omáčke na hrachovej kaši

Opäť siahodlhý názov, ale jedlo je to jednoduché a chutné. Zelenina ,,Čo dom dal,, zakomponovaná v parádnej cibuľovej omáčke. Naservírovali sme si to na hrachovú kašu s medvedím cesnakom. Poteší všetky chute....

  1. hrach vopred namočte na pár hodín do vody, zlejte, prepláchnite vodou a uvarte
  2. kým sa varí, očistite a nakrájajte si cibuľu
  3. orestujte na panvici s olejom dohneda, pridajte sójovku, balsamico ocot, najemno nastrúhaný zemiak, podlejte vodou a povarte
  4. potom vymixujte a máte chutnú omáčku
  5. zeleninu očistite, nakrájajte a vo woku alebo v hrnci krátko orestujte
  6. podlejte vodou, chvíľu poduste mierne osolte, môžete pridať aj korenie
  7. zmiešajte s cibuľovou omáčkou a máte to hotovo
  8. hrach pred koncom varu osolte, uvarte domäkka a roztlačte na kašu
  9. pridajte nakrájaný medvedí cesnak, premiešajte a môžete nakladať

SOTÉ:

zelenina podľa chuti a dostupnosti: batáty, paprika, brokolica, mrkva, zeler, petržlen, reďkovka, jarná cibuľka

3ks cibuľa

2 pl balsamico ocot

1ks malý zemiak

1pl sójová omáčka

údené tofu, alebo tempeh (podľa chuti)

KAŠA:

200g polený hrach

Himalájska soľ

medvedí cesnak

Skvelé a dobré žrútstvo... :)))