späť
Zapekané ryžové rezance
Ryžové rezance sme používali najmä do polievok, alebo ako prílohu k restovanej zelenine na ázijský spôsob. Jedného pekného dňa sme sa rozhodli ich zapiecť, skombinovať s patizónom, kešu, a samozrejme dobrožrútsky vychutiť :)) Podarilo sa, tak nech sa páči...
- rezance zalejte teplou vodou a nechajte postáť
- patizón nakrájajte na hrubšie plátky a ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky
- na panvici si orestujte cibuľu, potom pridajte kešu a krátko opečte
- vypnite a pridajte roztlačený cesnak, soľ, mleté semiačka, lahôdkové droždie, korenie, horčica
- prisypte k patizónu a všetko spolu vymixujte
- zlejte vodu z rezancov a zmiešajte so zmesou
- rozložte na vymastený plech a vložte do predhriatej rúry
- pečte na 180 stupňov asi 25 min, potom zvýšte teplotu na 200 až 220 stupňov a dopečte...
Suroviny tu, postup nižšie ;)
1kg patizón
2-3 ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
50g mletých semiačok (ľanové, slnečnica)
100g kešu orechy
soľ
lahôdkové droždie
obľúbené korenie
horčica
200g ryžové rezance