späť

Zapekané ryžové rezance

Ryžové rezance sme používali najmä do polievok, alebo ako prílohu k restovanej zelenine na ázijský spôsob. Jedného pekného dňa sme sa rozhodli ich zapiecť, skombinovať s patizónom, kešu, a samozrejme dobrožrútsky vychutiť :)) Podarilo sa, tak nech sa páči...

  1. rezance zalejte teplou vodou a nechajte postáť
  2. patizón nakrájajte na hrubšie plátky a ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky
  3. na panvici si orestujte cibuľu, potom pridajte kešu a krátko opečte
  4. vypnite a pridajte roztlačený cesnak, soľ, mleté semiačka, lahôdkové droždie, korenie, horčica
  5. prisypte k patizónu a všetko spolu vymixujte
  6. zlejte vodu z rezancov a zmiešajte so zmesou
  7. rozložte na vymastený plech a vložte do predhriatej rúry
  8. pečte na 180 stupňov asi 25 min, potom zvýšte teplotu na 200 až 220 stupňov a dopečte...

Suroviny tu, postup nižšie ;)

1kg patizón

2-3 ks cibuľa

3 strúčiky cesnaku

50g mletých semiačok (ľanové, slnečnica)

100g kešu orechy

soľ

lahôdkové droždie

obľúbené korenie

horčica

200g ryžové rezance

My sme k tomu doložili ešte domáce ,,pomodoro,, (recept bude ;))