späť
Viaczrnné rizoto v kelovom liste
Kombinácia ryže a pseudoobilnín s koreninami, rajčinami, batátmi. Zaklincovali sme to nastrúhaným údeným tempehom a servírovali v blanšírovanom kelovom liste. Čo vy na to?
- ryžu a obilniny prepláchneme a dáme do hrnca variť
- pred koncom varu pridáme nastrúhaný batát a uvaríme všetko domäkka, mierne osolíme
- na panvici s kokosovým olejom si krátko opečieme koreniny, pridáme nakrájané rajčiny, pridáme sójovku,podlejeme troškou vody a podusíme 2-3min
- všetko spolu zmiešame a pridáme najemno nastrúhaný tempeh
- premiešame a je to hotovo
- listy kelu opláchneme a dáme do hrnca s osolenou vodou na 3 minútky povariť
200g kombinácia (pšeno, basmati ryža, quinoa)
2ks rajčiny
tempeh údený
150-200g batáty
NA OCHUTENIE: kurkuma, mletá údená paprika, sójová omáčka, prípadne chilli, himalájska soľ
kokosový olej
4 väčšie listy kelu