späť

Viaczrnné rizoto v kelovom liste

Kombinácia ryže a pseudoobilnín s koreninami, rajčinami, batátmi. Zaklincovali sme to nastrúhaným údeným tempehom a servírovali v blanšírovanom kelovom liste. Čo vy na to?

  1. ryžu a obilniny prepláchneme a dáme do hrnca variť
  2. pred koncom varu pridáme nastrúhaný batát a uvaríme všetko domäkka, mierne osolíme
  3. na panvici s kokosovým olejom si krátko opečieme koreniny, pridáme nakrájané rajčiny, pridáme sójovku,podlejeme troškou vody a podusíme 2-3min
  4. všetko spolu zmiešame a pridáme najemno nastrúhaný tempeh
  5. premiešame a je to hotovo
  6. listy kelu opláchneme a dáme do hrnca s osolenou vodou na 3 minútky povariť

200g kombinácia (pšeno, basmati ryža, quinoa)

2ks rajčiny

tempeh údený

150-200g batáty

NA OCHUTENIE: kurkuma, mletá údená paprika, sójová omáčka, prípadne chilli, himalájska soľ

kokosový olej

4 väčšie listy kelu

nech sa páči tip na obed či večeru od nás pre Vás.... :))