späť
Tekvicovo-kokosové pšeno s karamelizovanou cibuľou
Tekvice prišli z malej bio záhradky, pokrájali sme ich, upiekli na plechu s kamarátkou kurkumou. Do toho sa ozvalo pšeno, že sa chce zapojiť. Túto lokálnu dvojicu doplnil exotický, fantastický superhrdina-kokos. Nápad im v hlave zkrsol, no s príchodom žeravej pece prišla zmena. Prebíjali sa spolu cez sporák, rúru až na tanier. Skončilo to šťastne a chutne...
- tekvicu ošúpeme, nakrájame a uložíme na plech
- polejeme kokosákom, posypeme kurkumou a soľou, premiešame a dáme do rúry upiecť
- kým sa pečie tekvica, uvaríme si pšeno. prepláchneme v horúcej vode, a dáme do hrnca s vodou uvariť, osolíme (pomer 1:2)
- ďalej si na panvici s kokosovým olejom necháme rozpustiť kokosový cukor, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na miernom plameni krátko restujeme
- po pár minútach vypneme a cibuľka je hotová
- nakoniec len zmiešame pšeno s upečenou tekvicou, zjemníme kokosovým mliekom a ozdobíme cibuľkou...
180g pšeno
cca. 1kg tekvica maslová
2dcl kokosové mlieko
2ks červená cibuľa
2pl kokosový cukor
kurkuma, himalájska soľ, kokosový olej-kokosák