späť

Tekvicovo-kokosové pšeno s karamelizovanou cibuľou

Tekvice prišli z malej bio záhradky, pokrájali sme ich, upiekli na plechu s kamarátkou kurkumou. Do toho sa ozvalo pšeno, že sa chce zapojiť. Túto lokálnu dvojicu doplnil exotický, fantastický superhrdina-kokos. Nápad im v hlave zkrsol, no s príchodom žeravej pece prišla zmena. Prebíjali sa spolu cez sporák, rúru až na tanier. Skončilo to šťastne a chutne...

  1. tekvicu ošúpeme, nakrájame a uložíme na plech
  2. polejeme kokosákom, posypeme kurkumou a soľou, premiešame a dáme do rúry upiecť
  3. kým sa pečie tekvica, uvaríme si pšeno. prepláchneme v horúcej vode, a dáme do hrnca s vodou uvariť, osolíme (pomer 1:2)
  4. ďalej si na panvici s kokosovým olejom necháme rozpustiť kokosový cukor, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na miernom plameni krátko restujeme
  5. po pár minútach vypneme a cibuľka je hotová
  6. nakoniec len zmiešame pšeno s upečenou tekvicou, zjemníme kokosovým mliekom a ozdobíme cibuľkou...

180g pšeno

cca. 1kg tekvica maslová

2dcl kokosové mlieko

2ks červená cibuľa

2pl kokosový cukor

kurkuma, himalájska soľ, kokosový olej-kokosák

Tak snáď už iba, príbor nám chýba. Uvarte si tento príbeh a uvidíte že poteší Vás :))