späť

Tekvicové rizoto s pohánkou a cícerom

To je taká Jamieho 15-minútovka (keď Vám niekto predtým nachystá suroviny a potom všetko uprace :)) reálne sa to dá zvládnuť za 30 min so všetkým. Hrajte na ručičky, chutnajte a užívajte....

  1. ryžu a pohánku prepláchnite a dajte do hrnca s vodou uvariť
  2. kým sa to varí, ošúpte si tekvicu a nakrájajte na kocky
  3. vo woku, alebo v hrnci s olejom si orestujte tekvicu, pridajte cesnak, zázvor, uvarený cícer
  4. potom posypte kurkumou a koriandrom, premiešajte nech sa pekne prepoja chute a podlejte troškou vody
  5. poduste, aby tekvica zmäkla, pridajte nadrobno nakrájané datle, osolte, pár kvapiek citr. šťavy a odstavte
  6. do hotovej ryže s pohánkou primiešajte 1pl tahini pasty zmiešanej s olivovým olejom a soľou
  7. nakoniec všetko zmiešajte pridajte nakrájanú reďkovku a máte parádne rizoto

200g mix basmati ryža a pohánka

300g maslová tekvica

2 strúčiky cesnak

kúsok zázvoru

100g varený cícer

2-3ks červená reďkovka

kurkuma, koriander mletý

tahini pasta, olivový olej

4-5ks sušené datle

šťava z citrónu

..dobré žrútstvo...