späť
Tekvicové rizoto s pohánkou a cícerom
To je taká Jamieho 15-minútovka (keď Vám niekto predtým nachystá suroviny a potom všetko uprace :)) reálne sa to dá zvládnuť za 30 min so všetkým. Hrajte na ručičky, chutnajte a užívajte....
- ryžu a pohánku prepláchnite a dajte do hrnca s vodou uvariť
- kým sa to varí, ošúpte si tekvicu a nakrájajte na kocky
- vo woku, alebo v hrnci s olejom si orestujte tekvicu, pridajte cesnak, zázvor, uvarený cícer
- potom posypte kurkumou a koriandrom, premiešajte nech sa pekne prepoja chute a podlejte troškou vody
- poduste, aby tekvica zmäkla, pridajte nadrobno nakrájané datle, osolte, pár kvapiek citr. šťavy a odstavte
- do hotovej ryže s pohánkou primiešajte 1pl tahini pasty zmiešanej s olivovým olejom a soľou
- nakoniec všetko zmiešajte pridajte nakrájanú reďkovku a máte parádne rizoto
200g mix basmati ryža a pohánka
300g maslová tekvica
2 strúčiky cesnak
kúsok zázvoru
100g varený cícer
2-3ks červená reďkovka
kurkuma, koriander mletý
tahini pasta, olivový olej
4-5ks sušené datle
šťava z citrónu