späť
Tagliatelle v kelovo-krémovej omáčke
V jednom malom obchodíku sme objavili cestoviny z hnedej ryže a dokonca-tagliatelle. odniesli sme si ich v košíčku domov, prezreli chladničku a vytvorili toto úžasné jedlo. Ďalšia inšpirácia pre Vás...
- kelové listy umyjeme, vyrežeme tvrdé časti zo stredu a nakrájame na tenké rezance
- do hrnca s vriacou vodou vložíme nakrájaný kel a krátko povaríme 3-5 min
- vodu zlejeme do misky a môžeme ju použiť na uvarenie cestovín v rámci projektu ,,save the water,, :)
- cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode ,,al dente,,
- kým sa varia ,tak si nakrájame mrkvu, zemiak a cibuľu a v malom hrnčeku uvaríme domäkka, potom zlejeme, ale trošku vývaru si necháme
- do mixéru vložíme kešu orechy (vopred namočené a scedené), uvarenú zeleninku a ochutíme soľou, cesnakom, lahôdkovým droždím, korením a citr. šťavou
- použijeme vývar zo zeleniny na zriedenie a vymixujeme-omáčka je hotová
- teraz už len zmiešame kel, cestoviny a omáčku
150g cestoviny z hnedej ryže
5-6 listov kelu
1ks zemiak
2ks malá mrkva
1ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
100g kešu orechy (vopred namočíme do vody na 2 hod)
šťava z citrónu
himalájska soľ, farebné korenie
1pl lahôdkové droždie (nemusí byť)
na ozdobu: pórik, cherry rajčiny