späť

Tagliatelle v kelovo-krémovej omáčke

V jednom malom obchodíku sme objavili cestoviny z hnedej ryže a dokonca-tagliatelle. odniesli sme si ich v košíčku domov, prezreli chladničku a vytvorili toto úžasné jedlo. Ďalšia inšpirácia pre Vás...

  1. kelové listy umyjeme, vyrežeme tvrdé časti zo stredu a nakrájame na tenké rezance
  2. do hrnca s vriacou vodou vložíme nakrájaný kel a krátko povaríme 3-5 min
  3. vodu zlejeme do misky a môžeme ju použiť na uvarenie cestovín v rámci projektu ,,save the water,, :)
  4. cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode ,,al dente,,
  5. kým sa varia ,tak si nakrájame mrkvu, zemiak a cibuľu a v malom hrnčeku uvaríme domäkka, potom zlejeme, ale trošku vývaru si necháme
  6. do mixéru vložíme kešu orechy (vopred namočené a scedené), uvarenú zeleninku a ochutíme soľou, cesnakom, lahôdkovým droždím, korením a citr. šťavou
  7. použijeme vývar zo zeleniny na zriedenie a vymixujeme-omáčka je hotová
  8. teraz už len zmiešame kel, cestoviny a omáčku

150g cestoviny z hnedej ryže

5-6 listov kelu

1ks zemiak

2ks malá mrkva

1ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

100g kešu orechy (vopred namočíme do vody na 2 hod)

šťava z citrónu

himalájska soľ, farebné korenie

1pl lahôdkové droždie (nemusí byť)

na ozdobu: pórik, cherry rajčiny

mňamka.... ozdobíme cherry rajčinkami a najemno nakrájaným pórikom. týmto zabodujete a u mlieko-smotanových žrútov :))Zeleninku k tomuto receptu zakúpite tu : http://www.svetbedniciek.sk/farmarske_bednicky/