späť
Šúľance ,,Ponovom,,
Kto má rád toto oldschool sladké jedlo? Jasnéé chápem. Poďme si ho urobiť zdravšie. Bezlepku, bez živočíšnych produktov. Hmmmm....
- Zemiaky si uvaríme v šupke domäkka
- Necháme krátko vychladnúť, oškrabeme a nastrúhame (alebo roztlačíme) najemno do misky
- Pridáme štipku soli, prisypávame múku podľa potreby a premiešavame (najlepšie rukou)
- Vytvoríme kompaktné cesto z ktorého tvarujeme guľky, ktoré následne na pomúčenej doske šúľame rukami, až kým nám nevznikne šúľanec (tvar špagátu)
- Pokrájajte na cca. 5cm kúsky a uvarte vo vriacej vode,kým nevyplávajú na hladinu (pomerne rýchlo)
- Uvarené šúlance vyberieme z hrnca opatrne deravou naberačkou, alebo precedíme cez sitko
- Na panvicu s kokosovým olejom pridáme cukor, necháme krátko skaramelizovať a potom prisypeme šúľance, nakoniec pridáme mletý mak, pomleté orechy podľa chuti
2 ks väčšie zemiaky
podľa potreby Bezlepková múka (značka Schär Farina)
Štipka Himalájska soľ
Kokosový olej
Orechy, mak,
Kokosový cukor