späť

Šúľance ,,Ponovom,,

Kto má rád toto oldschool sladké jedlo? Jasnéé chápem. Poďme si ho urobiť zdravšie. Bezlepku, bez živočíšnych produktov. Hmmmm....

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke domäkka
  2. Necháme krátko vychladnúť, oškrabeme a nastrúhame (alebo roztlačíme) najemno do misky
  3. Pridáme štipku soli, prisypávame múku podľa potreby a premiešavame (najlepšie rukou)
  4. Vytvoríme kompaktné cesto z ktorého tvarujeme guľky, ktoré následne na pomúčenej doske šúľame rukami, až kým nám nevznikne šúľanec (tvar špagátu)
  5. Pokrájajte na cca. 5cm kúsky a uvarte vo vriacej vode,kým nevyplávajú na hladinu (pomerne rýchlo)
  6. Uvarené šúlance vyberieme z hrnca opatrne deravou naberačkou, alebo precedíme cez sitko
  7. Na panvicu s kokosovým olejom pridáme cukor, necháme krátko skaramelizovať a potom prisypeme šúľance, nakoniec pridáme mletý mak, pomleté orechy podľa chuti

2 ks väčšie zemiaky

podľa potreby Bezlepková múka (značka Schär Farina)

Štipka Himalájska soľ

Kokosový olej

Orechy, mak,

Kokosový cukor

pri príprave môžte zavolať na pomoc maminy, babiny a starké a ukázať im zdravšiu alternatívu. Oni vám môžu pomocť napr. zo šúlaním.., Veľa štastia, varenie udržuje rodinné vzťahy ;))