späť

Subji s medvedím cesnakom

Subji-je to tradičné indické zeleninové jedlo s aromatickými koreninami. Túto typickú ,,miešaninu,, sme si dovolili prepojiť s našou jarnou bylinkou. Skvelá basmati ryža nemôže chýbať, tú sme zase ochutili opečeným sezamom a makom.

  1. cibuľu očistíme, nakrájame a na kokosovom oleji v hrnci restujeme
  2. pridáme koreniny, restujeme ďalej na miernom ohni, pridáme nakrájanú papriku
  3. potom pridáme aj brokolicu, nakrájaný zemiak, nastrúhaný zázvor a prepláchnutú šošovicu
  4. zalejeme vodou, aby to bolo ponorené, pridáme nakrájané rajčiny, prikryjeme a varíme
  5. mierne osolíme a občas premiešame, ak treba dolievame vodu
  6. ryžu si medzitým dáme do hrnca s vodou uvariť
  7. keď sa šošovica uvarí (až rozvarí), dochutíme podľa potreby, pridáme šťavu z citrónu, nakrájané listy medvedieho cesnaku, premiešame. prikryjeme a odstavíme
  8. mak a sezam krátko opečieme na sucho na panvici a primiešame do uvarenej ryže aj s 1PL kokosového oleja (dodá to úžasnú chuť a vôňu)

2ks cibuľa

1ks červená paprika

1ks zemiak

100g brokolica

150g červená šošovica

150g basmati ryža

kokosový olej, himalájska soľ

2-3ks rajčiny

Koreniny: kurkuma, horčičné semienko, mletý koriander, obľúbená masala, rímsky kmín,

zázvor, šťava z citrónu, listy medvedieho cesnaku

čo dodať...snáď len dobré žrútstvo...