späť
Subji s medvedím cesnakom
Subji-je to tradičné indické zeleninové jedlo s aromatickými koreninami. Túto typickú ,,miešaninu,, sme si dovolili prepojiť s našou jarnou bylinkou. Skvelá basmati ryža nemôže chýbať, tú sme zase ochutili opečeným sezamom a makom.
- cibuľu očistíme, nakrájame a na kokosovom oleji v hrnci restujeme
- pridáme koreniny, restujeme ďalej na miernom ohni, pridáme nakrájanú papriku
- potom pridáme aj brokolicu, nakrájaný zemiak, nastrúhaný zázvor a prepláchnutú šošovicu
- zalejeme vodou, aby to bolo ponorené, pridáme nakrájané rajčiny, prikryjeme a varíme
- mierne osolíme a občas premiešame, ak treba dolievame vodu
- ryžu si medzitým dáme do hrnca s vodou uvariť
- keď sa šošovica uvarí (až rozvarí), dochutíme podľa potreby, pridáme šťavu z citrónu, nakrájané listy medvedieho cesnaku, premiešame. prikryjeme a odstavíme
- mak a sezam krátko opečieme na sucho na panvici a primiešame do uvarenej ryže aj s 1PL kokosového oleja (dodá to úžasnú chuť a vôňu)
2ks cibuľa
1ks červená paprika
1ks zemiak
100g brokolica
150g červená šošovica
150g basmati ryža
kokosový olej, himalájska soľ
2-3ks rajčiny
Koreniny: kurkuma, horčičné semienko, mletý koriander, obľúbená masala, rímsky kmín,
zázvor, šťava z citrónu, listy medvedieho cesnaku