späť
Steak z červenej repy
Opäť recept z ľahko dostupných surovín :)) Bolo to vynikajúce, vhodné aj ako ,,sviatočný,, obed. My sme k tomu zvolili basmati, tentokrát s makom a slnečnicou.
- repu umyte a predvarte (nemusí byť úplne mäkká, ešte ju budete piecť ;)
- ďalej ošúpte a nakrájajte na cca. 2cm plátky
- uložte na plech a prelejte omáčkou
- omáčku vytvoríte veľmi jednoducho, všetko mixnete :))
- pečte až kým nie je cvikla mäkká
- ryžu uvarte
- na suchej panvici si krátko opečte semienka slnečnice a mak
- nasypte do hotovej horúcej ryže a premiešajte
Steak:
Červená repa (cca. 0,5 kg)
Na omáčku:
2 malé jablká
olivový a kokosový olej
hrsť hrozienka
2 PL tamari sójovka
1-2 PL balsamico ocot
1 PL lahôdkové droždie
farebné korenie
1 strúčik cesnak
voda na zriedenie (cca. 2 dcl)