späť

Steak z červenej repy

Opäť recept z ľahko dostupných surovín :)) Bolo to vynikajúce, vhodné aj ako ,,sviatočný,, obed. My sme k tomu zvolili basmati, tentokrát s makom a slnečnicou.

  1. repu umyte a predvarte (nemusí byť úplne mäkká, ešte ju budete piecť ;)
  2. ďalej ošúpte a nakrájajte na cca. 2cm plátky
  3. uložte na plech a prelejte omáčkou
  4. omáčku vytvoríte veľmi jednoducho, všetko mixnete :))
  5. pečte až kým nie je cvikla mäkká
  6. ryžu uvarte
  7. na suchej panvici si krátko opečte semienka slnečnice a mak
  8. nasypte do hotovej horúcej ryže a premiešajte

Steak:

Červená repa (cca. 0,5 kg)

Na omáčku:

2 malé jablká

olivový a kokosový olej

hrsť hrozienka

2 PL tamari sójovka

1-2 PL balsamico ocot

1 PL lahôdkové droždie

farebné korenie

1 strúčik cesnak

voda na zriedenie (cca. 2 dcl)

...netradičné ale chutné a príjemné spestrenie ;))