späť

Spaghetti v patizón-kréme

Patizón je naša letná zamilovaná zelenina, ostatne ako ďalšie iné druhy :))) Patizón nájdete v mnohých našich receptoch. Tentokrát sme si priniesli na dovolenku patizón zo starkinej záhradky. Vyrobili sme si chutnú krémovú omáčku na cestoviny (niečo na spôsob Vegan MAC&CHEESSE)

  1. patizón nakrájajte na hrubé plátky a ošúpte
  2. nakrájajte na kocky, nakrájajte aj mrkvu, cesnak na kolieska, cibuľu na kocky
  3. na oleji si orestujte cibuľu a mrkvu, keď to chytí farbu pridajte cesnak, rascu, vetvičku rozmarínu a krátko orestujte
  4. keď to krásne rozvoniava (cesnak-rozmarín megaaaa :))), pridajte patizón a zalejte vodou, aby to bolo ponorené
  5. pridajte kešu orechy, soľ, korenie, Nesoldík a poduste pár minút pod pokrievkou
  6. keď je to uvarené prilejte kokosové mlieko, odstavte a nechajte prikryté 5 minút
  7. nalejte všetko do mixéru pridajte šťavu z 1/2 citrónu a rozmixujte na krémovú omáčku
  8. cestoviny uvarte a potom spolu zmiešajte

množstvo je na 4 porcie: cca 1kg patizón

2ks mrkva

2ks cibuľa

3 strúčiky cesnak

2dcl kokosové mlieko

50g kešu orechy

olej, soľ, rasca, čierne korenie, vetvička rozmarínu, Nesoldík od Dávidkovo koření, šťava z citrónu

250g bezlepkové cestoviny (mali sme ryžové-quinoa)

zelerová, alebo petržlenová vňať

mňamka... keďže sa nám to zdalo málo pridali sme aj malú konzervu uvarenej šošovice, ktorá bola ,,poruke,, :))) nakoniec posypte vňaťou a vychutnajte ...dobréžrútstvo..