späť
Spaghetti v patizón-kréme
Patizón je naša letná zamilovaná zelenina, ostatne ako ďalšie iné druhy :))) Patizón nájdete v mnohých našich receptoch. Tentokrát sme si priniesli na dovolenku patizón zo starkinej záhradky. Vyrobili sme si chutnú krémovú omáčku na cestoviny (niečo na spôsob Vegan MAC&CHEESSE)
- patizón nakrájajte na hrubé plátky a ošúpte
- nakrájajte na kocky, nakrájajte aj mrkvu, cesnak na kolieska, cibuľu na kocky
- na oleji si orestujte cibuľu a mrkvu, keď to chytí farbu pridajte cesnak, rascu, vetvičku rozmarínu a krátko orestujte
- keď to krásne rozvoniava (cesnak-rozmarín megaaaa :))), pridajte patizón a zalejte vodou, aby to bolo ponorené
- pridajte kešu orechy, soľ, korenie, Nesoldík a poduste pár minút pod pokrievkou
- keď je to uvarené prilejte kokosové mlieko, odstavte a nechajte prikryté 5 minút
- nalejte všetko do mixéru pridajte šťavu z 1/2 citrónu a rozmixujte na krémovú omáčku
- cestoviny uvarte a potom spolu zmiešajte
množstvo je na 4 porcie: cca 1kg patizón
2ks mrkva
2ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
2dcl kokosové mlieko
50g kešu orechy
olej, soľ, rasca, čierne korenie, vetvička rozmarínu, Nesoldík od Dávidkovo koření, šťava z citrónu
250g bezlepkové cestoviny (mali sme ryžové-quinoa)
zelerová, alebo petržlenová vňať