späť

Slaný cuketovo-pšenový nákyp

Dostali sme ,,za tašku,, domácich cukiet. Samozrejme, že nás to veľmi potešilo, tak sme skočili do kuchyne, navliekli zástery a tvorili.... Recept je v kategórii časovo náročnejších, ale výsledok vás isto poteší. A nepotrebujete vajcia, mlieko ani bielu múku. Takéto niečo ;))

  1. pšeno prepláchneme horúcou vodou a uvaríme v osolenej vode domäkka (rozvaríme)
  2. kým sa varí, orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom na kokosáku, prikryjeme, odstavíme
  3. ďalej:) cuketu nastrúhame na strúhadle na tenké plátky, osolíme, pokvapkáme citr. šťavou, premiešame a necháme postáť.
  4. ak cuketa pustí veľa šťavy, scedíme ju
  5. teraz všetko zmiešame (pšeno, cibuľku, cuketu)
  6. pridáme čerstvý nasekaný kôpor (ak nemáte radi, tak inú obľúbenú bylinku)
  7. primiešame mleté ľanové semiačka zmiešané s kokosovým mliekom, alebo vodou (gélová konzistencia)
  8. pridáme múku, premiešame a rozotrieme na vymastený plech
  9. pečieme v predhriatej rúre na 180-200 stupňov (30-35 min), kým sa nevytvorí na povrchu chutná kôrka Mňam...

500g cuketa

2ks cibuľa

3 strúčiky cesnak

150g pšeno

Soľ, citrónova šťava

kôpor

50g mleté ľanové semiačko

1 dcl vody

5 pl cícerová múka (alebo ryžová)

Krájajte až keď trochu vychladne. Hotový nákyp po dobrožrútsky ;))