späť
Slaný cuketovo-pšenový nákyp
Dostali sme ,,za tašku,, domácich cukiet. Samozrejme, že nás to veľmi potešilo, tak sme skočili do kuchyne, navliekli zástery a tvorili.... Recept je v kategórii časovo náročnejších, ale výsledok vás isto poteší. A nepotrebujete vajcia, mlieko ani bielu múku. Takéto niečo ;))
- pšeno prepláchneme horúcou vodou a uvaríme v osolenej vode domäkka (rozvaríme)
- kým sa varí, orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom na kokosáku, prikryjeme, odstavíme
- ďalej:) cuketu nastrúhame na strúhadle na tenké plátky, osolíme, pokvapkáme citr. šťavou, premiešame a necháme postáť.
- ak cuketa pustí veľa šťavy, scedíme ju
- teraz všetko zmiešame (pšeno, cibuľku, cuketu)
- pridáme čerstvý nasekaný kôpor (ak nemáte radi, tak inú obľúbenú bylinku)
- primiešame mleté ľanové semiačka zmiešané s kokosovým mliekom, alebo vodou (gélová konzistencia)
- pridáme múku, premiešame a rozotrieme na vymastený plech
- pečieme v predhriatej rúre na 180-200 stupňov (30-35 min), kým sa nevytvorí na povrchu chutná kôrka Mňam...
500g cuketa
2ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
150g pšeno
Soľ, citrónova šťava
kôpor
50g mleté ľanové semiačko
1 dcl vody
5 pl cícerová múka (alebo ryžová)