späť

Šampiňóny so zeleninou v horčicovej omáčke

Krémovo-horčicová omáčka s koreňovou zeleninou a hubami. Mňamka. Dali sme si k tomu klasiku "roztlačené zemiaky" inšpirácia pre Vás na obed.

  1. zemiaky na pyré si ošúpeme, nakrájame a dáme do osolenej vody uvariť
  2. zeleninu nakrájame na tenké pásiky, šampiňóny na hrubšie plátky
  3. vo woku, alebo v hrnci s olejom si orestujeme cibuľu, pridáme biele tofu na kocky, potom kokos.cukor, horčicu
  4. premiešame a zalejeme vodou (cca. 3-4dcl)
  5. nalejeme do mixéru, ochutíme soľou, lahôdkovým droždím a vymixujeme, omáčka je hotová
  6. potom vo woku, alebo v hrnci s kokosvým olejom krátko orestujeme zeleninu, pridáme šampiňóny
  7. krátko spolu orestujeme, mierne osolíme,posypeme rascou a zalejeme pripravenou omáčkou
  8. povaríme 3-5 min a je to hotovo
  9. zemiaky scedíme a roztlačíme s olivovým olejom (môžete pridať aj štipku muškátového oriešku)

suroviny

2ks mrkva

2ks petržlen

1ks cibuľa

180g biele tofu

1-2PL francúzskej horčice

himalájska soľ

1 PLkokosový cukor

1PL lahôdkové droždie

Kokosový olej

Rasca

250g šampiňóny

Príloha

500g zemiaky

soĺ

olivový olej

Toto Zizi nepapala, ona si pošmákla na celozrnnej ryži s kokosákom a špenátom :-), Dobré žrútstvo