späť
Šampiňóny so zeleninou v horčicovej omáčke
Krémovo-horčicová omáčka s koreňovou zeleninou a hubami. Mňamka. Dali sme si k tomu klasiku "roztlačené zemiaky" inšpirácia pre Vás na obed.
- zemiaky na pyré si ošúpeme, nakrájame a dáme do osolenej vody uvariť
- zeleninu nakrájame na tenké pásiky, šampiňóny na hrubšie plátky
- vo woku, alebo v hrnci s olejom si orestujeme cibuľu, pridáme biele tofu na kocky, potom kokos.cukor, horčicu
- premiešame a zalejeme vodou (cca. 3-4dcl)
- nalejeme do mixéru, ochutíme soľou, lahôdkovým droždím a vymixujeme, omáčka je hotová
- potom vo woku, alebo v hrnci s kokosvým olejom krátko orestujeme zeleninu, pridáme šampiňóny
- krátko spolu orestujeme, mierne osolíme,posypeme rascou a zalejeme pripravenou omáčkou
- povaríme 3-5 min a je to hotovo
- zemiaky scedíme a roztlačíme s olivovým olejom (môžete pridať aj štipku muškátového oriešku)
suroviny
2ks mrkva
2ks petržlen
1ks cibuľa
180g biele tofu
1-2PL francúzskej horčice
himalájska soľ
1 PLkokosový cukor
1PL lahôdkové droždie
Kokosový olej
Rasca
250g šampiňóny
Príloha
500g zemiaky
soĺ
olivový olej