späť

Rezance s cícerom a batátmi

Ruky hore, kto má rád ryžové rezance? tentokrát sme ich spojili s cícerom a s našimi obľúbenými sladkými zemiakmi. Nejaké tie koreniny a na dochutenie skvelá tahini pasta a citr. šťava. Veľmi jednoduché a rýchle (ak máte predvarený cícer), ale môžete použiť aj inú strukovinu.

  1. rezance namočíme do vlažnej vody na 10min.
  2. batáty ošúpeme, nakrájame na hrubšie pásiky a na panvici s kokos. olejom orestujeme
  3. pridáme predvarený cícer (nám zostal z predošlého dňa, tak sme ho zúžitkovali)
  4. krátko spolu orestujeme, posypeme kurkumou a podlejeme vodou, pridáme aj scedené rezance prikryjeme a uvaríme domäkka
  5. nakoniec osolíme a dochutíme tahini pastou zmiešanou s olivovým olejom a citr. šťavou
  6. takto sa nám vytvorí úžasná krémová konzistencia, mňam

100g ryžové rezance

cca. 100g uvarený cícer

250-300g batáty

kokosový olej

kurkuma, himalájska soľ, tahini pasta, citr. šťava

vhodné aj pre najmenších (ak obmedzíte solenie :))...dobré žrútstvo..