späť
Rezance s cícerom a batátmi
Ruky hore, kto má rád ryžové rezance? tentokrát sme ich spojili s cícerom a s našimi obľúbenými sladkými zemiakmi. Nejaké tie koreniny a na dochutenie skvelá tahini pasta a citr. šťava. Veľmi jednoduché a rýchle (ak máte predvarený cícer), ale môžete použiť aj inú strukovinu.
- rezance namočíme do vlažnej vody na 10min.
- batáty ošúpeme, nakrájame na hrubšie pásiky a na panvici s kokos. olejom orestujeme
- pridáme predvarený cícer (nám zostal z predošlého dňa, tak sme ho zúžitkovali)
- krátko spolu orestujeme, posypeme kurkumou a podlejeme vodou, pridáme aj scedené rezance prikryjeme a uvaríme domäkka
- nakoniec osolíme a dochutíme tahini pastou zmiešanou s olivovým olejom a citr. šťavou
- takto sa nám vytvorí úžasná krémová konzistencia, mňam
100g ryžové rezance
cca. 100g uvarený cícer
250-300g batáty
kokosový olej
kurkuma, himalájska soľ, tahini pasta, citr. šťava