späť
Quinoa-cvikla rizoto
Máme doma červenú repu. Dáme si ju k rizotu. Milujeme cviklu varenú, pečenú, ale aj surovú. V surovom stave si zachováva najviac vitamínov (C,A), železo, kyselinu listovú, draslík a betaín. Má silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Šťavu z cvikle pijeme v kombinácii s mrkvovou a jablčnou. Mňam... Dnes ale recept z varenej. Nech sa páči.
- repu si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca s vodou uvariť
- quinoa prepláchneme a dáme do vriacej vody variť (pomer 1:2-quinoa:voda)
- uvarenú repu dáme do mixéru
- pridáme jablko, droždie, olivový olej, soľ, šťavu z citrónu, ešte trošku vody na zriedenie a vymixujeme.
- zmiešame s uvarenou quinoa a je to hotovo.
- ozdobiť môžeme zrelým avokádom, ktoré má úžasnú maslovú chuť, my sme pridali aj klíčky alf-alfa
2 ks stredne veľká cvikla
150 g quinoa
1ks malé jablko
2 pl lahôdkové droždie
2 pl olivový olej
Zmes semiačok-slnečnica, sezam, tekvica
Šťava z citróna, himalájska soľ