späť

Quinoa-cvikla rizoto

Máme doma červenú repu. Dáme si ju k rizotu. Milujeme cviklu varenú, pečenú, ale aj surovú. V surovom stave si zachováva najviac vitamínov (C,A), železo, kyselinu listovú, draslík a betaín. Má silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Šťavu z cvikle pijeme v kombinácii s mrkvovou a jablčnou. Mňam... Dnes ale recept z varenej. Nech sa páči.

  1. repu si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca s vodou uvariť
  2. quinoa prepláchneme a dáme do vriacej vody variť (pomer 1:2-quinoa:voda)
  3. uvarenú repu dáme do mixéru
  4. pridáme jablko, droždie, olivový olej, soľ, šťavu z citrónu, ešte trošku vody na zriedenie a vymixujeme.
  5. zmiešame s uvarenou quinoa a je to hotovo.
  6. ozdobiť môžeme zrelým avokádom, ktoré má úžasnú maslovú chuť, my sme pridali aj klíčky alf-alfa

2 ks stredne veľká cvikla

150 g quinoa

1ks malé jablko

2 pl lahôdkové droždie

2 pl olivový olej

Zmes semiačok-slnečnica, sezam, tekvica

Šťava z citróna, himalájska soľ

Tip: zmes semien si opečte nasucho na panvici spolu so soľou a rozdrvte v mažiari. Vmiešajte do rizota, alebo posypte hotové.Je to chuťovka ;)) Inak výborne chutí aj studené !!!Dobré žrútstvo!!!