späť

Portobello ,,po našom,,

Poznáte huby portobello? Je to odroda šampiňónov, sú veľké, výborné na pečenie, grilovanie, marinovanie, do vege burgrov.,. My sme ich orestovali sprudka na panvici a podávali so sladko-kyslou omáčkou, jarnou cibuľkou a batátovým pyré. Rýchla a chutná mňamka :)

  1. huby môžete prekrojiť a na ,,kokosáku,, na panvici opiecť sprudka z oboch strán
  2. mierne osolte a odložte bokom
  3. v tej istej panvici vo výpeku si zmiešajte ostatné ingrediencie
  4. keď to začne rozvoniavať zalejte vodou (stačí trošku)
  5. vložte do omáčky huby, pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a prikryte
  6. nechajte zovrieť a odstavte
  7. kým si nachystáte prílohu a pod. nechajte huby prikryté (všetky chute sa krásne prepoja)

4-5 ks huby portobello

1 strúčik cesnak

1pl datlový sirup (alebo sirup z cukrovej repy, príp. kokosový cukor)

1pl francúzska horčica

1čl mletá údená paprika

1pl sójová omáčka

Jarná cibuľka

Kokosový olej

A môžete vychutnávať ;) ..dobré žrútstvo...