späť
Portobello ,,po našom,,
Poznáte huby portobello? Je to odroda šampiňónov, sú veľké, výborné na pečenie, grilovanie, marinovanie, do vege burgrov.,. My sme ich orestovali sprudka na panvici a podávali so sladko-kyslou omáčkou, jarnou cibuľkou a batátovým pyré. Rýchla a chutná mňamka :)
- huby môžete prekrojiť a na ,,kokosáku,, na panvici opiecť sprudka z oboch strán
- mierne osolte a odložte bokom
- v tej istej panvici vo výpeku si zmiešajte ostatné ingrediencie
- keď to začne rozvoniavať zalejte vodou (stačí trošku)
- vložte do omáčky huby, pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a prikryte
- nechajte zovrieť a odstavte
- kým si nachystáte prílohu a pod. nechajte huby prikryté (všetky chute sa krásne prepoja)
4-5 ks huby portobello
1 strúčik cesnak
1pl datlový sirup (alebo sirup z cukrovej repy, príp. kokosový cukor)
1pl francúzska horčica
1čl mletá údená paprika
1pl sójová omáčka
Jarná cibuľka
Kokosový olej