späť

Pohánkové fašírky s tekvicovým dipom

Trošku sa nám ochladilo, tak si poďme navariť. A hneď "z ostra" fašírkujeme. S týmto jedlom učarujete aj všežrútom. Keď sa povie fašírka, to poznajú asi všetci. Je to ľahšia a postupná cesta k zmene stravovania a životného štýlu.

  1. tekvicu umyjeme rozkrájame, vydlabeme a uložíme na plech
  2. posypeme kurkumou, soľ, rímsky kmín (kto má rád aj mletý koriander)
  3. polejeme kokosákom, premiešame a dáme do rozohriatej rúry upiecť
  4. kým sa pečie ideme na fašírky :) pohánku prepláchneme a uvaríme v hrnci (rozvaríme)
  5. slnečnicové semienka si opečte na sucho na panvici
  6. pridáme všetky ingrediencie a poriadne premiešame
  7. vytvoríme kompaktnú masu a tvarujeme fašírky
  8. uložíme na vymastený plech a dáme upiecť
  9. 180-200 stupňov na cca. 30 min
  10. upečenú tekvicu vymixujeme s kokosovým mliekom, alebo vodou a zázvorom
  11. ochutíme ešte škoricou, citr. šťavou a je to hotovo

200g pohánka

Tamari sójovka

100g cícerová múka (alebo kombnácia-cícerová, zemiaková)

1-2 čl mletá údená paprika

Hrsť hrášok

2 strúčiky cesnak (roztlačený)

Hrsť slnečnicové semená

Dip

0,5 kg hokaido tekvica

Kurkuma, škorica, rímsky kmín, soľ

Kokosák

1dcl kokosové mlieko (alebo len voda)

Šťava z citrónu, zázvor

Urobte si k tomu nejaký fajn "simple" šalát. My sme pár fašírok aj vypražili (na skúšku) a mali sme zdravší fast food. Ale upečené v rúre sú tiež vynikajúce. dobré žrútstvo..