späť
Pohánkové fašírky s tekvicovým dipom
Trošku sa nám ochladilo, tak si poďme navariť. A hneď "z ostra" fašírkujeme. S týmto jedlom učarujete aj všežrútom. Keď sa povie fašírka, to poznajú asi všetci. Je to ľahšia a postupná cesta k zmene stravovania a životného štýlu.
- tekvicu umyjeme rozkrájame, vydlabeme a uložíme na plech
- posypeme kurkumou, soľ, rímsky kmín (kto má rád aj mletý koriander)
- polejeme kokosákom, premiešame a dáme do rozohriatej rúry upiecť
- kým sa pečie ideme na fašírky :) pohánku prepláchneme a uvaríme v hrnci (rozvaríme)
- slnečnicové semienka si opečte na sucho na panvici
- pridáme všetky ingrediencie a poriadne premiešame
- vytvoríme kompaktnú masu a tvarujeme fašírky
- uložíme na vymastený plech a dáme upiecť
- 180-200 stupňov na cca. 30 min
- upečenú tekvicu vymixujeme s kokosovým mliekom, alebo vodou a zázvorom
- ochutíme ešte škoricou, citr. šťavou a je to hotovo
200g pohánka
Tamari sójovka
100g cícerová múka (alebo kombnácia-cícerová, zemiaková)
1-2 čl mletá údená paprika
Hrsť hrášok
2 strúčiky cesnak (roztlačený)
Hrsť slnečnicové semená
Dip
0,5 kg hokaido tekvica
Kurkuma, škorica, rímsky kmín, soľ
Kokosák
1dcl kokosové mlieko (alebo len voda)
Šťava z citrónu, zázvor