späť
Pečený patizón na voňavej ryži
Je tu opäť patizón. Chuťovo nám pripomína niečo medzi karfiolom a tekvicou. A čo vám? Ak ste ešte nevyskúšali tu je ďalší tip.
- pripravte si marinádu zmiešaním všetkých surovín
- patizón umyte a rozkrojte na väčšie kusy, marinádou potrite rozkrojené strany (z marinády si odložte, budete ju potrebovať do ryže, po prípade ak sa vám zdá málo, tak zdvojnásobte dávky)
- dajte na plech, mierne osolte a upečte domäkka (30-40 min, 180-200 stupňov celzia)
- kým sa pečie, tak si uvarte ryžu (pomer ryža:voda=1:1,5)
- potom na panvici, alebo vo woku orestujte sprudka cuketu a sezam, prilejte zvyšnú marinádu a pridajte uvarenú osolenú ryžu, premiešajte a je to hotovo :)
- nakoniec položte na ryžu upečený patizón, ktorý vylúpnete z kôry lyžicou
500g patizón
200g basmati ryža
1 cuketa
Sezam
Kokosák
Marináda
1pl tamari sójovka
2 pl kokos. nektár (alebo med)
1čl mletý koriander
1čl kurkuma
1čl rímsky kmín
1pl kokosák
šťava z 1/2 citrónu