späť

Pečený patizón na voňavej ryži

Je tu opäť patizón. Chuťovo nám pripomína niečo medzi karfiolom a tekvicou. A čo vám? Ak ste ešte nevyskúšali tu je ďalší tip.

  1. pripravte si marinádu zmiešaním všetkých surovín
  2. patizón umyte a rozkrojte na väčšie kusy, marinádou potrite rozkrojené strany (z marinády si odložte, budete ju potrebovať do ryže, po prípade ak sa vám zdá málo, tak zdvojnásobte dávky)
  3. dajte na plech, mierne osolte a upečte domäkka (30-40 min, 180-200 stupňov celzia)
  4. kým sa pečie, tak si uvarte ryžu (pomer ryža:voda=1:1,5)
  5. potom na panvici, alebo vo woku orestujte sprudka cuketu a sezam, prilejte zvyšnú marinádu a pridajte uvarenú osolenú ryžu, premiešajte a je to hotovo :)
  6. nakoniec položte na ryžu upečený patizón, ktorý vylúpnete z kôry lyžicou

500g patizón

200g basmati ryža

1 cuketa

Sezam

Kokosák

Marináda

1pl tamari sójovka

2 pl kokos. nektár (alebo med)

1čl mletý koriander

1čl kurkuma

1čl rímsky kmín

1pl kokosák

šťava z 1/2 citrónu

A obed bez polotovarov je hotový!