späť
Pečenina
Je to pečená zelenina a.k.a francúzske zemiaky. Jedlo nášho detstva.. Ale tak inak, dobrožrútsky!
- všetko nakrájajte a dajte na plech
- pokvapkajte olejom a pridajte soľ, korenie, bylinky
- dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov
- asi po 20 minútach polejte s hraškou (hrašku zmiešajte s mliekom-konzistencia by mala byť hustejšia, ale nech sa dá ľahko naliať)
- pečte ešte 25-30 min
Potrebujete:
rôznu zeleninu, použili sme zemiaky, červenú repu, batáty, cibuľu, cuketu
hroznový olej (môže byť aj slnečnicový)
soľ, korenie- pridali sme aj sušené borievky.
bylinky (podľa chuti tymián, rozmarín, bazalka...)
3dcl rastlinné mlieko
3 PL Hraška