späť

Pečenina

Je to pečená zelenina a.k.a francúzske zemiaky. Jedlo nášho detstva.. Ale tak inak, dobrožrútsky!

  1. všetko nakrájajte a dajte na plech
  2. pokvapkajte olejom a pridajte soľ, korenie, bylinky
  3. dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov
  4. asi po 20 minútach polejte s hraškou (hrašku zmiešajte s mliekom-konzistencia by mala byť hustejšia, ale nech sa dá ľahko naliať)
  5. pečte ešte 25-30 min

Potrebujete:

rôznu zeleninu, použili sme zemiaky, červenú repu, batáty, cibuľu, cuketu

hroznový olej (môže byť aj slnečnicový)

soľ, korenie- pridali sme aj sušené borievky.

bylinky (podľa chuti tymián, rozmarín, bazalka...)

3dcl rastlinné mlieko

3 PL Hraška

Dobré žrútstvo (Na Urban markete sme si konečne kúpili našu vytúženú Modranska ❤❤ 3x huráá)