späť
Patizónove fašírky s tekvicovým ragú
Keďže tekvicové obdobie je v plnej paráde, poďme si pripraviť skvelé indické ragú. K tomu si upečieme patizónovo-cuketové fašírky.
- patizón si rozkrájame ošúpeme a spolu s cuketou nastrúhame
- osolíme, premiešame a necháme postáť, nech pustia vodu
- v medzišvihu si tekvicu (hokkaido) umyjeme, vydlabeme a nakrájame na menšie kocky
- na panvici s kokosákom si orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme koreniny a krátko opečieme
- keď začne pukať horčičné semiačko, prisypeme tekvicu, nastrúhaný zázvor
- podlejeme vodou, osolíme, zakryjeme a dusíme
- po chvíli pridáme nakrájamé paradajky a všetko spolu dusíme domäkka
- hotové ragú ešte došvihneme nasekanou čerstvou bazalkou
- späť k fašírkam, vodu zlejeme a vytlačíme von
- na panvici si opečieme cibuľu, slnečnicu
- všetko spolu zmiešame, ochutíme sójovkou, horčicou a lahôdkovým droždím
- zahustíme sójovou múkou a tvarujeme fašírky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie
- fašírky zľahka poprášime múkou
- pečieme 30-40 min v rúre na 200-220 stupňov
Fašírky:
1 kg spolu patizón+cuketa
100g sójová múka
2 ks Cibuľa
2 PL Horčica
2 PL Sójovka
Slnečnicové semiačko
Lahôdkové droždie
Ragú:
600g Hokkaido
Bazalka
Indické koreniny (kurkuma, masala podľa výberu, rímsky kmín, horčičné semiačko)
4ks Rajčín
2ks Cibuľa
Zázvor