späť

Patizónove fašírky s tekvicovým ragú

Keďže tekvicové obdobie je v plnej paráde, poďme si pripraviť skvelé indické ragú. K tomu si upečieme patizónovo-cuketové fašírky.

  1. patizón si rozkrájame ošúpeme a spolu s cuketou nastrúhame
  2. osolíme, premiešame a necháme postáť, nech pustia vodu
  3. v medzišvihu si tekvicu (hokkaido) umyjeme, vydlabeme a nakrájame na menšie kocky
  4. na panvici s kokosákom si orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme koreniny a krátko opečieme
  5. keď začne pukať horčičné semiačko, prisypeme tekvicu, nastrúhaný zázvor
  6. podlejeme vodou, osolíme, zakryjeme a dusíme
  7. po chvíli pridáme nakrájamé paradajky a všetko spolu dusíme domäkka
  8. hotové ragú ešte došvihneme nasekanou čerstvou bazalkou
  9. späť k fašírkam, vodu zlejeme a vytlačíme von
  10. na panvici si opečieme cibuľu, slnečnicu
  11. všetko spolu zmiešame, ochutíme sójovkou, horčicou a lahôdkovým droždím
  12. zahustíme sójovou múkou a tvarujeme fašírky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie
  13. fašírky zľahka poprášime múkou
  14. pečieme 30-40 min v rúre na 200-220 stupňov

Fašírky:

1 kg spolu patizón+cuketa

100g sójová múka

2 ks Cibuľa

2 PL Horčica

2 PL Sójovka

Slnečnicové semiačko

Lahôdkové droždie

Ragú:

600g Hokkaido

Bazalka

Indické koreniny (kurkuma, masala podľa výberu, rímsky kmín, horčičné semiačko)

4ks Rajčín

2ks Cibuľa

Zázvor

Hotové, už ideme jesť ;))))