späť

Patizón v paradajkovej omáčke so žihľavou

Na trhu sa už objavuje patizón. Minulé leto sme si ho obľúbili a nájdete ho v mnohých našich receptoch. tuto je jeden parádny recept a ešte aj so žihľavou. Nebojte sa tejto netradičnej kombinácie a smelo do toho. Žihľava má úžasné liečivé schopnosti a navyše aj skvelo chutí...

  1. patizón nakrájame na plátky, ošúpeme a nakrájame na kocky
  2. cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na koliečka, a papriku na pásiky
  3. v hrnci s kokosovým olejom si orestujeme cibuľu a mrkvu, potom pridáme papriku a patizón a ešte krátko restujeme
  4. zalejeme paradajkovým pyré, k tomu trochu vody na zriedenie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a pod pokrievkou dusíme
  5. pridáme ešte čerstvé paradajky nakrájane na osminky, korenie vege rajčinky a dusíme ďalej
  6. nakoniec pridáme nasekanú žihľavu, premiešame, ak treba dosolíme, povaríme 2 min, vypneme a prikryté necháme postáť
  7. zemiaky umyjeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, väčšie kusy prekrojíme, osolíme, pridáme kurkumu, obľúbené korenie (my sme dali zmes sušených byliniek), ešte kokosový olej, premiešame nech sa všetky zemiačky rovnomerne obalia a dáme do rúry upiecť

1ks menší patizón (cca. 500-600g)

1ks zelená paprika (alebo aj červená)

1ks cibuľa

2ks mrkva

2-3 dcl paradajkové pyré

2ks čerstvé paradajky

1-2 strúčiky cesnak

žihľava (podľa chuti, radšej menšie množstvo :)

PRÍLOHA: nové zemiaky (množstvo je na vás)

himalájska soľ, kokosový olej, kurkuma, korenie ,,vege rajčinky,, od: davídkovo koření

nové zemiaky upečené v šupke sú mňamka.všetko spolu hrá tak dobré žrútstvo..