späť
Nežná zelenina s klinčekovou ryžou
Je to tak, padol náš pohľad na stôl a misu zeleniny..Tá atmosféra sa dala krájať, toľko lásky a nežnosti.. Patizón sa nežne pozeral na cuketu s jablkom, zatiaľ čo sa batát držal za ruku s paradajkou. Túto idylku svojou vôňou nostalgicky dopĺňali klinčeky, ktoré urputne strážili tureckú kurkumu (ďakujeme Lu!) Len jasmínová ryža tíško sedela v kúte a čakala kým si ju niekto všimne...Chuť tohto jedla je presne taká- nežná, láskavá, jemná, poetická.. Varenie je ako písanie básní a poviedok..Nikdy nevieš kedy ťa inšpirácia nakopne, ale keď to príde fantázia ti tečie z rúk..❤️✌
- ryžu dajte variť podľa návodu a pridajte do nej kurkumu a ošúpanú cibuľu, do ktorej napicháte klinčeky
- zeleninu a jablká si nakrájajte
- na kokosáku (2PL) opečte cibuľu nakrájanú
- pridajte zeleninu a jablká
- osoľte, pridajte horčičné semienka, škoricu
- zalejte kokosovým mliekom
- duste kým zeleninka nezmäkne
- keď je ryža hotová pridajte ešte 1 PL kokosáku aby sa v nej roztopil
- servírujte podľa fantázie
Potrebujete:
2 paradajky
2 menšie patizóny
2 cibuľe
1 batát
1 jablko
1 cuketu
1 ČL kurkuma
horčičné semienka
škorica
soľ
5-6 ks klinčeky
3 PL kokosák
2 dcl kokosové mlieko (stačí aj voda)
150 g jasmínová ryža (pre dvoch)