späť

Nežná zelenina s klinčekovou ryžou

Je to tak, padol náš pohľad na stôl a misu zeleniny..Tá atmosféra sa dala krájať, toľko lásky a nežnosti.. Patizón sa nežne pozeral na cuketu s jablkom, zatiaľ čo sa batát držal za ruku s paradajkou. Túto idylku svojou vôňou nostalgicky dopĺňali klinčeky, ktoré urputne strážili tureckú kurkumu (ďakujeme Lu!) Len jasmínová ryža tíško sedela v kúte a čakala kým si ju niekto všimne...Chuť tohto jedla je presne taká- nežná, láskavá, jemná, poetická.. Varenie je ako písanie básní a poviedok..Nikdy nevieš kedy ťa inšpirácia nakopne, ale keď to príde fantázia ti tečie z rúk..❤️✌

  1. ryžu dajte variť podľa návodu a pridajte do nej kurkumu a ošúpanú cibuľu, do ktorej napicháte klinčeky
  2. zeleninu a jablká si nakrájajte
  3. na kokosáku (2PL) opečte cibuľu nakrájanú
  4. pridajte zeleninu a jablká
  5. osoľte, pridajte horčičné semienka, škoricu
  6. zalejte kokosovým mliekom
  7. duste kým zeleninka nezmäkne
  8. keď je ryža hotová pridajte ešte 1 PL kokosáku aby sa v nej roztopil
  9. servírujte podľa fantázie

Potrebujete:

2 paradajky

2 menšie patizóny

2 cibuľe

1 batát

1 jablko

1 cuketu

1 ČL kurkuma

horčičné semienka

škorica

soľ

5-6 ks klinčeky

3 PL kokosák

2 dcl kokosové mlieko (stačí aj voda)

150 g jasmínová ryža (pre dvoch)

Hej sme blázni a milujeme tri bodky :-)))))