späť
Ľahký pšenový šalát s pečeným patizónom
Ľahké, chutné, sýte, farebné, fresh, pekné, iné, vychutené, nápadité... Toto nás napadlo do pár sekúnd po zjedení. Veď posúďte sami ;))
- urobte si marinádu na patizón zmiešaním ingrediencií
- patizóny si nakrájajte na plátky, ošúpte a ponamáčajte v marináde
- uložte na plech vystlaný papierom na pečenie
- dajte do vyhriatej rúry (200-220stupňov) upiecť
- pšeno prepláchnite horúcou vodou a uvarte v osolenej vode
- rajčiny a avokádo nakrájajte, špenát nasekajte najemno
- zmiešajte zeleninu s mierne vychladnutým pšenom, ochutíte soľou Kala Namak, citr. šťavou, oliv. olejom, štipkou kurkumy a po prípade chilli ;))
- Naservírujte s upečeným patizónom
Na šalát:
150g pšeno
5 ks rajčiny
2 hrste čerstvý špenát
1 ks avokádo
Šťava z 1/2 citrónu
Olivový olej
Soľ+štipka soli Kala Namak
Kurkuma
Na patizón:
2 ks malý patizón (cca.500g)
Tamari sójovka
Olivový a kokosový olej
1 PL melasa
1 PL balsamico ocot
Mletá červená paprika
2 strúčiky cesnak (roztlačený)