späť

Ľahký pšenový šalát s pečeným patizónom

Ľahké, chutné, sýte, farebné, fresh, pekné, iné, vychutené, nápadité... Toto nás napadlo do pár sekúnd po zjedení. Veď posúďte sami ;))

  1. urobte si marinádu na patizón zmiešaním ingrediencií
  2. patizóny si nakrájajte na plátky, ošúpte a ponamáčajte v marináde
  3. uložte na plech vystlaný papierom na pečenie
  4. dajte do vyhriatej rúry (200-220stupňov) upiecť
  5. pšeno prepláchnite horúcou vodou a uvarte v osolenej vode
  6. rajčiny a avokádo nakrájajte, špenát nasekajte najemno
  7. zmiešajte zeleninu s mierne vychladnutým pšenom, ochutíte soľou Kala Namak, citr. šťavou, oliv. olejom, štipkou kurkumy a po prípade chilli ;))
  8. Naservírujte s upečeným patizónom

Na šalát:

150g pšeno

5 ks rajčiny

2 hrste čerstvý špenát

1 ks avokádo

Šťava z 1/2 citrónu

Olivový olej

Soľ+štipka soli Kala Namak

Kurkuma

Na patizón:

2 ks malý patizón (cca.500g)

Tamari sójovka

Olivový a kokosový olej

1 PL melasa

1 PL balsamico ocot

Mletá červená paprika

2 strúčiky cesnak (roztlačený)

...mňam...