späť

Krémové Rizoto s proseccom

Keďže do originál talianskeho rissota patrí aj víno, inšpirovali sme sa a uvarili sme si rizoto s proseccom. Použili sme ale basmati ryžu a pridali sme si batáty a zelené fazuľové struky. Chutilo veľmi, a zostalo aj na ,,dupľu,, :))

  1. ryžu si dáme variť do vriacej osolenej vody v pomere 1:2 ryža:voda
  2. batáty a cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky
  3. na kokosovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme batáty
  4. krátko opečieme, pridáme cesnak na plátky a keď zavonia podlejeme ,,vínčiskom,,
  5. necháme zovrieť a prilejeme pomodoro-pasírované paradajky a nakrájané fazuľové struky a čerstvé paradajky
  6. osolíme, pridáme koreniny a pod pokrievkou udusíme domäkka
  7. počas varenia premiešavame a podľa potreby prilievame vodu
  8. nakoniec všetko zmiešame, výsledná konzistencia je redšie krémové rizoto

Na 4 porcie:

500g batáty

200g zelené fazuľové struky

1ks cibuľa

500g pasírové paradajky (plechovka, alebo tetrapak)

2 strúčiky cesnak

soľ, čierne korenie, Nesoldík a Vege rajčátka od Dávidkovo koření, rasca

250g ryža basmati

1,5 dcl prosecco, alebo Linderhof z LIDL :))

3ks čerstvé paradajky

Môžete si pridať obľúbenú čerstvú bylinku a podááávať...napr. aj s ďalším pohárom prosecca :))) ..dobréžrútstvo..