späť
Krémové Rizoto s proseccom
Keďže do originál talianskeho rissota patrí aj víno, inšpirovali sme sa a uvarili sme si rizoto s proseccom. Použili sme ale basmati ryžu a pridali sme si batáty a zelené fazuľové struky. Chutilo veľmi, a zostalo aj na ,,dupľu,, :))
- ryžu si dáme variť do vriacej osolenej vody v pomere 1:2 ryža:voda
- batáty a cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky
- na kokosovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme batáty
- krátko opečieme, pridáme cesnak na plátky a keď zavonia podlejeme ,,vínčiskom,,
- necháme zovrieť a prilejeme pomodoro-pasírované paradajky a nakrájané fazuľové struky a čerstvé paradajky
- osolíme, pridáme koreniny a pod pokrievkou udusíme domäkka
- počas varenia premiešavame a podľa potreby prilievame vodu
- nakoniec všetko zmiešame, výsledná konzistencia je redšie krémové rizoto
Na 4 porcie:
500g batáty
200g zelené fazuľové struky
1ks cibuľa
500g pasírové paradajky (plechovka, alebo tetrapak)
2 strúčiky cesnak
soľ, čierne korenie, Nesoldík a Vege rajčátka od Dávidkovo koření, rasca
250g ryža basmati
1,5 dcl prosecco, alebo Linderhof z LIDL :))
3ks čerstvé paradajky