späť

Karfiolový nákyp

Ak si neviete predstaviť nákyp bez múky, vajec a syra, nevadí. My to vieme a posúvame Vám recept. K tomu sme si pochrumkali aj super simple šalát...

  1. NÁKYP:
  2. ryžu a šošovicu spolu prepláchneme a dáme do hrnca s vodou variť, mierne osolíme
  3. karfiol rozkrájame na malé kúsky, cca. 1/3 množstva odložíme bokom, a zvyšok uvaríme
  4. uvarený karfiol scedíme, dáme do mixéru a pridáme cesnak, tahini, soľ, citrónovú šťavu a lahôdkové droždie
  5. rozmixujeme na pyré a v miske zmiešame s ryžovo-šošovicovou zmesou a zvyšným surovým karfiolom
  6. rozložíme na vymastený plech a dáme zapiecť do vyhriatej rúry (200-220 stupňov, 25min)
  7. hotovo, krájame až keď mierne vychladne
  8. ŠALÁT:
  9. zeleninu očistíme, nastrúhame a zmiešame s olejom a umeoctom

NÁKYP:

1ks karfiol (800-900g)

200g basmati ryža a červená šošovica (1:1)

3 strúčiky cesnak

Himalájska soľ

Šťava z citrónu

1čl tahini pasta

lahôdkové droždie (podľa chuti)

tekvicové semiačka a sezam

ŠALÁT:

1ks cuketa

1ks cvikla

1ks mrkva

olivový olej, orechový olej

umeocot

semienka krátko opečieme na suchej panvici a posypeme nákyp aj šalát... Dobré žrútstvo..