späť
Karfiolový nákyp
Ak si neviete predstaviť nákyp bez múky, vajec a syra, nevadí. My to vieme a posúvame Vám recept. K tomu sme si pochrumkali aj super simple šalát...
- NÁKYP:
- ryžu a šošovicu spolu prepláchneme a dáme do hrnca s vodou variť, mierne osolíme
- karfiol rozkrájame na malé kúsky, cca. 1/3 množstva odložíme bokom, a zvyšok uvaríme
- uvarený karfiol scedíme, dáme do mixéru a pridáme cesnak, tahini, soľ, citrónovú šťavu a lahôdkové droždie
- rozmixujeme na pyré a v miske zmiešame s ryžovo-šošovicovou zmesou a zvyšným surovým karfiolom
- rozložíme na vymastený plech a dáme zapiecť do vyhriatej rúry (200-220 stupňov, 25min)
- hotovo, krájame až keď mierne vychladne
- ŠALÁT:
- zeleninu očistíme, nastrúhame a zmiešame s olejom a umeoctom
NÁKYP:
1ks karfiol (800-900g)
200g basmati ryža a červená šošovica (1:1)
3 strúčiky cesnak
Himalájska soľ
Šťava z citrónu
1čl tahini pasta
lahôdkové droždie (podľa chuti)
tekvicové semiačka a sezam
ŠALÁT:
1ks cuketa
1ks cvikla
1ks mrkva
olivový olej, orechový olej
umeocot