späť
Karfiolové kari
V zimnom období sa nám žiada niečo teplé, varené a sýte do našich brušiek. Preto sme si aj uvarili a potešili sa. Ako hovoríme my- "indické koreniny,nikdy nesklamú!"
- karfiol očistíme, rozkrájame a dáme do hrnca s vodou obvariť (stačí, aby trochu zmäkol, budeme to mixovať)
- ryžu prepláchneme a uvaríme
- v hlbokej panvici alebo hrnci si na kokosáku krátku opečieme koreniny
- pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ďalej
- pridáme nakrájané papriky a po chvíli aj aj batáty
- podlejeme troškou vody, štipka soli do toho a krátko podusíme, aby zmäkli batáty
- vodu z karfiolu zcedíme, trochu si z nej necháme
- pridáme zázvor, citr. šťavu, osolíme a vymixujeme
- máme fajnové karfiolové pyré, ktoré zmiešame so zeleninou
1ks karfiol
kúsok zázvoru
himalájska soľ
šťava z polovičky citronu
1ks batát
1ks cibuľa
2ks farebná paprika
200g basmati alebo jasmínová ryža
Koreniny- kurkuma, curry madras, garam masala, mletý koriander, horčičné semienko, rímsky kmín
kokosový olej