späť

Karfiolové kari

V zimnom období sa nám žiada niečo teplé, varené a sýte do našich brušiek. Preto sme si aj uvarili a potešili sa. Ako hovoríme my- "indické koreniny,nikdy nesklamú!"

  1. karfiol očistíme, rozkrájame a dáme do hrnca s vodou obvariť (stačí, aby trochu zmäkol, budeme to mixovať)
  2. ryžu prepláchneme a uvaríme
  3. v hlbokej panvici alebo hrnci si na kokosáku krátku opečieme koreniny
  4. pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ďalej
  5. pridáme nakrájané papriky a po chvíli aj aj batáty
  6. podlejeme troškou vody, štipka soli do toho a krátko podusíme, aby zmäkli batáty
  7. vodu z karfiolu zcedíme, trochu si z nej necháme
  8. pridáme zázvor, citr. šťavu, osolíme a vymixujeme
  9. máme fajnové karfiolové pyré, ktoré zmiešame so zeleninou

1ks karfiol

kúsok zázvoru

himalájska soľ

šťava z polovičky citronu

1ks batát

1ks cibuľa

2ks farebná paprika

200g basmati alebo jasmínová ryža

Koreniny- kurkuma, curry madras, garam masala, mletý koriander, horčičné semienko, rímsky kmín

kokosový olej

K tomu ryža.. Dobré žrútstvo!