späť
Karfiolové basmati rizoto
Asi všetci poznáme typickú indickú prílohu-ryžu basmati. V našej kuchyni má svoje miesto, aj preto sme pripravili ďalší recept pre všetkých ,,ryžomilov,, Tentokrát krémové karfiolové rizoto s opečenými arašidami, ochutené medveďom.
- karfiol opláchneme, prekrájame na menšie kúsky a dáme do vody variť
- pridáme pór, zemiak, zázvor, ochutíme soľou, kurkumou, atď.. a necháme uvariť domäkka
- arašidy krátko opečieme na panvici na troške kokosového oleja
- uvarený karfiol scedíme, ale vývar si odložíme na zriedenie
- pridáme vačšiu časť arašidov (trochu necháme na ozdobu a chrumkanie :) a vymixujeme
- podľa potreby zriedime vývarom a máme hotovú super krémovú omáčku, ktorú ešte zvýrazníme citr. šťavou
- basmati si uvaríme v osolenej vode a potom zmiešame s omáčkou, pridáme lyžicu kokosového oleja, nasekaný medvedí cesnak, premiešame a už je to!!
300g karfiol
1ks zemiak
kúsok póru
NA OCHUTENIE: kurkuma, zázvor, muškátový orech, himalájska soľ
150g basmati ryža
100g arašidy nepražené
medvedí cesnak (podľa chuti)
šťava z citrónu