späť

Karfiolové basmati rizoto

Asi všetci poznáme typickú indickú prílohu-ryžu basmati. V našej kuchyni má svoje miesto, aj preto sme pripravili ďalší recept pre všetkých ,,ryžomilov,, Tentokrát krémové karfiolové rizoto s opečenými arašidami, ochutené medveďom.

  1. karfiol opláchneme, prekrájame na menšie kúsky a dáme do vody variť
  2. pridáme pór, zemiak, zázvor, ochutíme soľou, kurkumou, atď.. a necháme uvariť domäkka
  3. arašidy krátko opečieme na panvici na troške kokosového oleja
  4. uvarený karfiol scedíme, ale vývar si odložíme na zriedenie
  5. pridáme vačšiu časť arašidov (trochu necháme na ozdobu a chrumkanie :) a vymixujeme
  6. podľa potreby zriedime vývarom a máme hotovú super krémovú omáčku, ktorú ešte zvýrazníme citr. šťavou
  7. basmati si uvaríme v osolenej vode a potom zmiešame s omáčkou, pridáme lyžicu kokosového oleja, nasekaný medvedí cesnak, premiešame a už je to!!

300g karfiol

1ks zemiak

kúsok póru

NA OCHUTENIE: kurkuma, zázvor, muškátový orech, himalájska soľ

150g basmati ryža

100g arašidy nepražené

medvedí cesnak (podľa chuti)

šťava z citrónu

namiesto arašidov, môžete použiť kešu orechy, alebo mandle...dobré žrútstvo...