späť

Hrachová kaša s pohánkou a batátovými hranolkami

Kombinácie pseudoobilnín a strukovín sú veľmi výživné a sýte. Veľmi nás baví skúšať nové recepty a jedlá takého typu. Tentokrát sme sa pohrali so zeleným hrachom a pohánkou. Hotové sedliacke jedlo sme ešte doplnili našimi obľúbenými batátmi v podobe pečených hranoliek :)

  1. HRACHOVÁ KAŠA:
  2. vopred namočený hrach si zlejte a prepláchnite, dajte do hrnca s vodou uvariť, pred koncom varu osolte
  3. uvarený hrach zlejte, prilejte trošku vody a rozmixujte spolu s olejom a medvedím cesnakom (môžete pridať aj trošku citr. šťavy na zvýraznenie chutí)
  4. BATÁTY:
  5. ošupte a nakrájajte na hranolky
  6. opečte na panvici s kokos. olejom, mierne osolte, pridajte si obľúbené korenie (my sme použili zmes na pečené zemiaky)
  7. POHÁNKA:
  8. v hrnci na oleji si krátko orestujte nakrájanú mrkvu a zeler, pridajte kurkumu a zalejte vodou
  9. nasypte k tomu prepláchnutú pohánku a uvarte všetko spolu domäkka, počas varu osolte

HRACHOVÁ KAŠA:

200g zelený polený hrach

himalájska soľ

olivový olej

medvedí cesnak (použili sme mrazený)

POHÁNKA:

150g biela pohánka (lúpaná)

2ks mrkva

kúsok zeleru

kurkuma

zmes semienok (tekvica, slnečnica, sezam)

300g batáty

môžete naberať a posypať semienkami (tie sme si opiekli nasucho na panvici, mňamka a pasuje to snáď ku všetkému :))) dobré žrútstvo...