späť
Hrachová kaša s pohánkou a batátovými hranolkami
Kombinácie pseudoobilnín a strukovín sú veľmi výživné a sýte. Veľmi nás baví skúšať nové recepty a jedlá takého typu. Tentokrát sme sa pohrali so zeleným hrachom a pohánkou. Hotové sedliacke jedlo sme ešte doplnili našimi obľúbenými batátmi v podobe pečených hranoliek :)
- HRACHOVÁ KAŠA:
- vopred namočený hrach si zlejte a prepláchnite, dajte do hrnca s vodou uvariť, pred koncom varu osolte
- uvarený hrach zlejte, prilejte trošku vody a rozmixujte spolu s olejom a medvedím cesnakom (môžete pridať aj trošku citr. šťavy na zvýraznenie chutí)
- BATÁTY:
- ošupte a nakrájajte na hranolky
- opečte na panvici s kokos. olejom, mierne osolte, pridajte si obľúbené korenie (my sme použili zmes na pečené zemiaky)
- POHÁNKA:
- v hrnci na oleji si krátko orestujte nakrájanú mrkvu a zeler, pridajte kurkumu a zalejte vodou
- nasypte k tomu prepláchnutú pohánku a uvarte všetko spolu domäkka, počas varu osolte
HRACHOVÁ KAŠA:
200g zelený polený hrach
himalájska soľ
olivový olej
medvedí cesnak (použili sme mrazený)
POHÁNKA:
150g biela pohánka (lúpaná)
2ks mrkva
kúsok zeleru
kurkuma
zmes semienok (tekvica, slnečnica, sezam)
300g batáty