späť
Dhal pre žrútov
Už niekoľko krát sme spomínali, že indický dhal a koreniny ,,východu,, sú naša srdcovka. Teda pridávame ďalši do zbierky. Nech vám chutí
- mix strukovín aj s pohánkou prepláchneme
- v hrnci si na kokosovom oleji začneme opekať koreniny, potom pridáme cibuľu a na miernom plameni restujeme
- keď cibuľa mierne stmavne pridáme roztlačený cesnak a nastrýhaný kúsok zázvoru
- premiešame a keď to všetko pekne rozvoniava zalejeme vodou, pridáme strukoviny aj pohánku (hrach je ideálne vopred na pár hodín namočiť do vody, ale uvarí sa aj tak :))
- varíme prikryté pokrievkou a dolievame vodu
- ryžu prepláchneme a dáme do hrnca s vriacou vodou v pomere (1diel ryže : 3diely vody)
- keď sú strukoviny uvarené, dochutíme to ešte himalájskou soľou a šťavou z limetky (podľa chuti)
- ryža sa dovarí, dhal sa zatiaľ ,,zaleží,, a bude chutnejší
- zemiaky ošúpeme, nakrájame, povaríme aby zmäkli a opečieme na panvici (môžte aj hneď opekať, my sme varili pre Zoe)
250g mix pohánka, hrach polený a červená šošovica
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
zázvor
koreniny: horčičné semienko, koriander,rímsky kmín, masala podľa výberu-dali sme tandoori aj chana, kurkuma
himalájska soľ
1 ks limetka
200g ryža basmati (mali sme natural basmati :))
sladké zemiaky