späť

Dhal pre žrútov

Už niekoľko krát sme spomínali, že indický dhal a koreniny ,,východu,, sú naša srdcovka. Teda pridávame ďalši do zbierky. Nech vám chutí

  1. mix strukovín aj s pohánkou prepláchneme
  2. v hrnci si na kokosovom oleji začneme opekať koreniny, potom pridáme cibuľu a na miernom plameni restujeme
  3. keď cibuľa mierne stmavne pridáme roztlačený cesnak a nastrýhaný kúsok zázvoru
  4. premiešame a keď to všetko pekne rozvoniava zalejeme vodou, pridáme strukoviny aj pohánku (hrach je ideálne vopred na pár hodín namočiť do vody, ale uvarí sa aj tak :))
  5. varíme prikryté pokrievkou a dolievame vodu
  6. ryžu prepláchneme a dáme do hrnca s vriacou vodou v pomere (1diel ryže : 3diely vody)
  7. keď sú strukoviny uvarené, dochutíme to ešte himalájskou soľou a šťavou z limetky (podľa chuti)
  8. ryža sa dovarí, dhal sa zatiaľ ,,zaleží,, a bude chutnejší
  9. zemiaky ošúpeme, nakrájame, povaríme aby zmäkli a opečieme na panvici (môžte aj hneď opekať, my sme varili pre Zoe)

250g mix pohánka, hrach polený a červená šošovica

1 ks cibuľa

3 strúčiky cesnak

zázvor

koreniny: horčičné semienko, koriander,rímsky kmín, masala podľa výberu-dali sme tandoori aj chana, kurkuma

himalájska soľ

1 ks limetka

200g ryža basmati (mali sme natural basmati :))

sladké zemiaky

Tip: na záver pridajte aj obľúbenú bylinku napr. koriander, petržlenová vňať... dobréžrútstvo..