späť

Cviklovo-mrkvové rizoto

Na cviklu musí asi človek dorásť :-) Pamätáme si časy dávne kedy sme si ju vedeli predstaviť len ako zaváraninu a nič viac. Chuťovo nás nijak veľmi nepriťahovala a potom to prišlo.. Asi sme dospeli alebo sme sa s cviklou naladili na jednu vlnu?

  1. Mrkvu aj cviklu sme varili v zvlášť hrnci až kým nezmäkli
  2. zatiaľ sme si uvarili ryžu
  3. Do ryže pridajte smotanu a nakrájanú uvarenú mrkvu a cviklu
  4. ochuťte soľou, korením, olivovým olejom prípadne skúste tekvicový.
  5. pomaly a s láskou premiešajte a hotovo :-)

2 mrkvy

1PL kokosák alebo olivový olej

soľ, korenie

2 malé cvikle

jasmínová ryža alebo skúste napr.hnedú ryžu

rastlinná smotana

Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, jednoduchý na suroviny aj koli Zoe :-) a všetkým trom veľmi chutilo!