späť
Cuketovo-hráškové risotto
Fajnové, krémové risotto si vieme pripraviť aj bez masla a syru. Skvelá kombinácia cukety a hrášku a k tomu osviežujúca chuť mäty. Vyskúšajte a nebudete ľutovať
- Vo woku, alebo v hrnci si na kokosáku orestujeme postupne cibuľu, cuketu, cesnak a hrášok (trošku hrášku odložíme na ozdobu)
- Zalejeme vodou, aby bola zelenina ponorená, povaríme, osolíme, okoreníme a vymixujeme na jemný krém. Vznikne nám hustá, krémová polievka
- V druhom hrnci si na oleji krátko orestujeme ryžu, zalejeme vínom, premiešame a zalejeme vodou, aby bola ryža ponorená
- Varíme a postupne prilievame z cuketovo-hráškovej polievky. Miešame, aby nám to neprihorelo. Varíme takto 15-20min, kým sa uvarí ryža
- Pred koncom varenia pridáme zvyšný hrášok, pár lístkov nasekanej mäty, a ak treba dochutíme
200g risotto ryža (napr. Arborio)
100g mrazený hrášok
1ks stredne veľká cuketa
1ks cibuľa
2-3 strúčiky cesnak
Kokosový olej nazvaný,,kokosák,,
1dcl biele víno
Koreniny: Himalájska soľ, farebné korenie, mäta