späť

Cuketovo-hráškové risotto

Fajnové, krémové risotto si vieme pripraviť aj bez masla a syru. Skvelá kombinácia cukety a hrášku a k tomu osviežujúca chuť mäty. Vyskúšajte a nebudete ľutovať

  1. Vo woku, alebo v hrnci si na kokosáku orestujeme postupne cibuľu, cuketu, cesnak a hrášok (trošku hrášku odložíme na ozdobu)
  2. Zalejeme vodou, aby bola zelenina ponorená, povaríme, osolíme, okoreníme a vymixujeme na jemný krém. Vznikne nám hustá, krémová polievka
  3. V druhom hrnci si na oleji krátko orestujeme ryžu, zalejeme vínom, premiešame a zalejeme vodou, aby bola ryža ponorená
  4. Varíme a postupne prilievame z cuketovo-hráškovej polievky. Miešame, aby nám to neprihorelo. Varíme takto 15-20min, kým sa uvarí ryža
  5. Pred koncom varenia pridáme zvyšný hrášok, pár lístkov nasekanej mäty, a ak treba dochutíme

200g risotto ryža (napr. Arborio)

100g mrazený hrášok

1ks stredne veľká cuketa

1ks cibuľa

2-3 strúčiky cesnak

Kokosový olej nazvaný,,kokosák,,

1dcl biele víno

Koreniny: Himalájska soľ, farebné korenie, mäta

Hotové risotto sa mierne rozteká po tanieri a rýchlo hustne. Vychutnajte v kruhu rodiny, alebo s priateľmi