späť
BAMPŠ (batát, mrkva, pšeno, šošovica)
Opäť čo chladnička dala, kombinácia zeleniny s šošovicou a pšenom je veľmi výživná a sýta. Ulietavame si na rôznych olejoch, spomenuli sme už olej z hroznových jadier a teraz nás očaril olej z vlašských orechov.
- cibuľku, mrkvu a batát očistíme a nakrájame
- krátko na oleji v panvici orestujeme, ochutíme koreninami a zalejeme vodou
- osolíme a uvaríme
- v inom hrnci si uvarte červenú šošovicu spolu s pšenom (predtým premyte horúcou vodou)
- uvarenú zeleninu rozmixujte
- prichádza náš milovaný krok-zmiešajte zeleninovú omáčku s uvareným pšenom a šošovicou
1x batát
6x mrkva (stredná veľkosť)
1x mladá cibuľka
korenie podľa chuti (my sme dali mix sušenej zeleniny), mletá červená paprika, pažítka, soľ
3 dcl voda
kokosový olej
80g červená šošovica
150g pšeno
olej z vlašských orechov