späť
Balsamico tekvica s medvedím špenátom
Maslová tekvica nám zahrala na sladko, pridal sa balsamico ocot s kyslým výrazom, prebíjal sa aj čerstvý špenát a k nemu výrazný tón-cesnak medvedí. Bol to hotový koncert chutí. Prílohu nám tvorili ,,štúchané zemiaky s batátmi.
- zemiaky a batáty si ošúpeme, nakrájame a dáme do osolenej vody uvariť
- tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky
- cibuľu ošúpeme a nakrájame, v hlbokej panvici si na kokosáku orestujeme cibuľu
- pridáme tekvicu a ešte krátko restujeme
- prilejeme balsamico ocot (odoka), premiešame a po chvíli zalejeme vodou (môžeme použiť vodu z uvarených zemiakov :), tak aby to bolo ponorené
- ochutíme soľou, koriandrom, rascou, prikryjeme a udusíme domäkka
- nakoniec pridáme nakrájaný špenát a medvedí cesnak, premiešame, prikryjeme, krátko sparíme a vypneme
- zemiaky roztlačíme s olivovým olejom, môžeme dosoliť a naberáme
- hatomugi jačmeň vopred namočíme do vody na pár hodín a potom zvlášť uvaríme
500g tekvica maslová (alebo aj hokkaido...)
1ks cibuľa
2hrste čerstvý špenát
medvedí cesnak (podľa chuti)
balsamico ocot
koriander mlety, rasca mletá, kokosový olej (kokosák :)
Hatomugi (perličkový jačmeň, je bezlepkový)
PRÍLOHA: 500g zemiaky
200g batáty
Himalájska soľ
olivový olej