späť

Balsamico tekvica s medvedím špenátom

Maslová tekvica nám zahrala na sladko, pridal sa balsamico ocot s kyslým výrazom, prebíjal sa aj čerstvý špenát a k nemu výrazný tón-cesnak medvedí. Bol to hotový koncert chutí. Prílohu nám tvorili ,,štúchané zemiaky s batátmi.

  1. zemiaky a batáty si ošúpeme, nakrájame a dáme do osolenej vody uvariť
  2. tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky
  3. cibuľu ošúpeme a nakrájame, v hlbokej panvici si na kokosáku orestujeme cibuľu
  4. pridáme tekvicu a ešte krátko restujeme
  5. prilejeme balsamico ocot (odoka), premiešame a po chvíli zalejeme vodou (môžeme použiť vodu z uvarených zemiakov :), tak aby to bolo ponorené
  6. ochutíme soľou, koriandrom, rascou, prikryjeme a udusíme domäkka
  7. nakoniec pridáme nakrájaný špenát a medvedí cesnak, premiešame, prikryjeme, krátko sparíme a vypneme
  8. zemiaky roztlačíme s olivovým olejom, môžeme dosoliť a naberáme
  9. hatomugi jačmeň vopred namočíme do vody na pár hodín a potom zvlášť uvaríme

500g tekvica maslová (alebo aj hokkaido...)

1ks cibuľa

2hrste čerstvý špenát

medvedí cesnak (podľa chuti)

balsamico ocot

koriander mlety, rasca mletá, kokosový olej (kokosák :)

Hatomugi (perličkový jačmeň, je bezlepkový)

PRÍLOHA: 500g zemiaky

200g batáty

Himalájska soľ

olivový olej

uvarený hatomugi jačmeň primiešame do hotového jedla a môžeme papať...dobré žrútstvo..