späť
Baklažánove penne s tempehom
Nie je zrovna sezóna na baklažány, ale dostali sme chuť niečo z nich vytvoriť. Nech sa páči, omáčka na cestoviny bez mliečnych produktov a predsa chutná (recept z dňa 19.01.2015)
- baklažán nakrájajte na kocky, osolte a nechajte postať (vypotiť), pustí šťavu a nebude horký
- dajte si variť cestoviny.
- baklažán osušte papierovou utierkou, potom na panvici s olejom orestujte
- pridajte kapari a cesnak, premiešajte a zalejte malým množstvom vody.
- povarte a vymixujte
- máte hotovú omáčku, ktorú zmiešajte s olivami, nasekanou bazalkou
1ks stredne veľký baklažán
3 strúčiky cesnak
1čl kapari (zavarané bez stopky)
200-250g ľubovolné bezlepkové cestoviny-tieto sú z hnedej ryže
olivy,bazalka
100g tempeh údený
himalájska soľ