späť

Baklažánove penne s tempehom

Nie je zrovna sezóna na baklažány, ale dostali sme chuť niečo z nich vytvoriť. Nech sa páči, omáčka na cestoviny bez mliečnych produktov a predsa chutná (recept z dňa 19.01.2015)

  1. baklažán nakrájajte na kocky, osolte a nechajte postať (vypotiť), pustí šťavu a nebude horký
  2. dajte si variť cestoviny.
  3. baklažán osušte papierovou utierkou, potom na panvici s olejom orestujte
  4. pridajte kapari a cesnak, premiešajte a zalejte malým množstvom vody.
  5. povarte a vymixujte
  6. máte hotovú omáčku, ktorú zmiešajte s olivami, nasekanou bazalkou

1ks stredne veľký baklažán

3 strúčiky cesnak

1čl kapari (zavarané bez stopky)

200-250g ľubovolné bezlepkové cestoviny-tieto sú z hnedej ryže

olivy,bazalka

100g tempeh údený

himalájska soľ

na vrchol ešte príde krátko opečený tempeh na panvičke, alebo len tak nakrájať a všetko schrumať..dobréžrútstvo..